“Vaji i Fares se Katamit , Zgjedhja me mire per Simptomat Premenstruale “

Vaji i Farës së Katamit (Carthamus tinctorius ) 

Vetitë e Vajit të Katamit
• Vaji i Katamit i Presuar në të Ftohtë , 100 %  Safi, i cilesise Premium ONEVA , i cili  përmban 78.71% acid oleik,4.85% acid palmitik,12.44% acid linoleik,2.40% acid stearik.
• Vaji i katamit ka përqëndrimin më të lartë të acidit linoleik.
• Ushqyesit e tjerë esencialë të vajit të katamit janë vitaminat E dhe K.

Përftimet nga Vaji i Katamit

 • Rregullon sistemin hormonal , lehtesone dhimbjet menstruale dhe ekuilibron ciklin menstrual , duke qene  ne kete menyre kura me e mire e zonjave te cilat po kalojne ne ate periudhe.
  • Ndihmon në mbajtjen konstant të peshës tuaj ose në rast nevoje ndihmon në reduktimi e peshës dhe shtimin e masës muskulare.
  • Forcon sistemin imunitar dhe ndihmon qarkullimin e gjakut si dhe balancon tensionin e tij.
  • Vaji i lule katamit ul rezikun e sëmundjeve të zemrës dhe kancerit.
  • Acidi linoleik prezent në vajin e katramit çliron shqetësimet e sindromës premenstruale.
  • Ndihmon në uljen e kolesterolit.
  • Vaji i lule katamit i presuar në të ftohtë përmban yndyrna të shëndetëshme që ndihmojnë sistemin gastrointestinal dhe përshpejtojnë metabolizmin.
  • Vaji i lule katamit lehtëson dhimbjen reumatizmale.
  • Vaji katamit i presuar në të ftohtë hidraton lëkurën tuaj.
  • Acidi oleik prezent në vajin e katamit mundëson rritjen e flokëve dhe përmirëson cilësinë e tyre.
  • Vaji i farave të katamit i bën vijat dhe rrudhat më pak të dukëshme,kuron ekzemën ,inflamacionet dhe skuqjet.Përdorimet e vajit të katamit
  • Është i përshtatshëm për tu përdorur i ngrohtë dhe i ftohtë.
  • Vaji i katamit mund të përdoret si vaj gatimi për skuqje apo për ti dhënë shije sallatërave apo salcave të ndryshme.Është një zëvëndësues i mirë i vajrave të tjerë të gatimit për shkak të pikës së lartë të vlimit që ka.
  • Vaji i farave të katamit mund të përdoret për të përmirësuar lëkurën dhe flokët duke e masazhuar në skalp apo direkt në lëkurë.

Shendeti Juaj Nen Perkedheline e Natyres …

Sekretet e Natyres

katammmmmm