Vaji i Farave të Shegës

I përshtatshëm për përdorim vetëm në të ftohtë

Tiparet dalluese të firmës Oneva për vajin e farave të shegës të përftuar me presim në të ftohtë

 1. Fara shege të një cilësie të lartë të marra nga burime të sigurta.
 2. Vaji i farave të shegës Oneva është një vaj totalisht i pastër i prodhuar me një presim të farave në të ftohtë.
 3. Pa proçes paraprak ngrohje: farat nuk ngrohen përpara se të trajtohen në proçes ,e cila do të ҫonte në rendiment më të lartë e në kosto më të ulët.Vaji i farave të shegës Oneva, gjatë prodhimit nuk ekspozohet në temperatura më të larta se 400 C.
 4. 100% natyral: pa aplikim kimikatesh,pa aditivë të shtuar,i pa rafinuar dhe pa aromatizues.
 5. Vaji i farave të shegës Oneva i prodhuar nga presimi në të ftohtë ruan karakteristikat primare të shegës.
 6. Vajrat Oneva prodhohen në një fabrikë moderne të çertifikuar me ISO 2200,sipas rregullave për mbrojtjen e ushqimeve dhe nën mbikqyrjen e inxhinierëve ushqimorë .

Vetitë e vajit të farave të shegës

Acidet yndyrore që gjenden tek vaji i farave të shegës janë: acidi ikosanoik 0.4%,acidi linoleik 7.1%,acidi linoleik i konjuguar 4.4%,acidi α-linoleik 0.4%,acidi oleik 5.7%,acidi palmitik 3.0%,acidi punikik 71.5%,acidi stearik 2.1%.

Përfitimet nga vaji i farave të shegës

 • Vaji natyral i farave të shegës i presuar në të ftohtë ka efekt parandalues për ataket kardiake,për presionin e lartë të gjakut,aterosklerozën dhe për sëmundje të tjera të zemrës.
 • Antioksidantët prezentë në vajin e shegës ndihmojnë në parandalimin e kancerit te gjirit,kolonës,lëkurës,prostatës.Parandalon leuçeminë dhe tumorin.
 • Ka përbërës që ndihmojnë në uljen e kolesterolit,duke frenuar akumulimin e qelizave të këqija të yndyrës.
 • Fitoestrogjenët që janë prezentë në vajin e farave të shegës ndihmojnë për të luftuar ç`rregullimet hormonale.
 • Përmban vitaminat B, C dhe minerale që përmirësojnë sistemin imunitar dhe e bëjnë organizmin tonë më të fortë.
 • Vaji i farave të shegës është shumë i mirë për problemet e lëkurës si ekzema, psoriaza dhe ndihmon gjithashtu për rastet e djegies nga dielli.
 • Vaji i farave të shegës ndihmon në rigjenerimin e flokëve dhe i bën ato më të fortë dhe më të shëndetshëm.

Përdorimet e vajit të shegës

Mund të përdoret përveç të tjerash në sallatë dhe ushqime të ndryshme.