Vaji i Farave të Kungullit

I përshtatshëm për përdorim në të ftohtë.
Pika vlimit: 298
0 F ose 1480 C.
Firma Oneva përdor fara të cilësisë më të mirë për prodhimin e vajrave të saj. Vaji i farave të kungullit i firmës Oneva ,përdor farat e kungullit të mara nga Bolu.

Tiparet dalluese të firmës Oneva për vajin e farave të kungullit të përftuar nga sistemi me presim në të ftohtë

 1. Përdoren fara kungulli të një cilësie të lartë të marra nga burime të sigurta.
 2. Vaji i farave të kungullit Oneva është një vaj totalisht i pastër i prodhuar me një presim të farave të kungullit në të ftohtë.
 3. Pa proces ngrohje paraprak:farat e kungullit nuk ngrohen përpara se të trajtohen në proces,e cila do të ҫonte në rendiment më të lartë e në kosto më të ulët..Vaji i farave të kungullit Oneva nuk ekspozohet në temperatura më të larta se 400 C gjatë prodhimit.
 4. 100% natyral: pa aplikim kimikatesh,pa aditivë të shtuar,i pa rafinuar dhe pa aromatizues.
 5. Vaji i farave të kungullit Oneva i prodhuar nga presimi në të ftohtë ruan karakteristikat primare të farave.
 6. Vajrat Oneva prodhohen në një fabrikë moderne të certifikuar me ISO 2200,sipas rregullave për mbrojtjen e ushqimeve dhe nën mbikqyrjen e inxhinierëve ushqimorë.

Vetitë e vajit të farave të kungullit

Vaji i farave të kungullit i përftuar nga presimi në të ftohtë përmban shumë minerale dhe vitamina si A,B1,B2,B6,C,D,E dhe K.Përmban acide yndyrore të pangopur,acidet yndyrore omega-3 dhe omega-6,magnez,hekur,kalcium,zink,fosfor dhe mangan.

Është gjithashtu një burim i mirë proteinash.

Përftimet nga vaji i farave të kungullit

 • Një nga përftimet e provuara nga ana mjekësore të vajit të farave të kungullit është reduktimi i hiperplazise prostatike beninje (BPH).Është shumë i efektshëm në parandalimin ose reduktimin e rritjes së prostatës.
 • Përmban fitosterol që është shumë i efektshëm në reduktimin e niveleve të kolesterolit të keq (LDL).
 • Mbron sistemin e qarkullimit të gjakut dhe lehtëson ereksionin duke shtrirë enët e gjakut.
 • Mineralet e shëndetëshme ,vitaminat dhe acidet yndyrore të gjëndura në vajin e farave të kungullit ndihmojnë në uljen e rrezikut të formimit të qelizave kanceroze.
 • Vaji i farave të kungullit parandalon formimin e gurëve në veshka dhe redukton e parandalon formimin e osteoklazës.
 • L-triptofani i gjendur në vajin e farave të kungullit lufton depresionin dhe ndihmon që të bëjmë një gjumë të rehatshëm.
 • Vaji i farave të kungullit përmban zeaksatinë që është një antioksidant i familjes së karotenoideve dhe ndihmon retinën e syrit nga rrezet UV dhe nga dëmet e dritës blu.
 • Është përdorur nga kultura të ndryshme kundër shiritit dhe parazitëve të tjerë.

Përdorimet e vajit të farave të kungullit

 • Është i përshtatshëm vetëm për përdorim në të ftohtë.
 • Mund të shtohet në salca dhe ushqime të ndryshme.
 • Mund të aplikohet direkt në lëkurë për të masazhuar.