Vaj i farës së zezë

I përshtatshëm vetëm për përdorim në të ftohtë

Temperatura e vlimit : 1360 C (2770 F)

Fara e mrekullueshme nigella sativa është një ndër materialet më të rëndësishme primare në prodhimet tonat.

Oneva luan vetëm nje rol transferues të specifikave të farës teksa e transformon atë në vaj. Ne prodhojmë vajin e farës së zezë duke ruajtur totalisht natyrën e saj dhe më pas e paraqesim vajin në treg.

Tiparet dalluese të firmes Oneva për përftimin e vajit të farës së zezë me anë të sistemit me presim në të ftohtë:

 1. Farat e zeza të cilësisë më të lartë zgjidhen nga burime të besueshme.
 2. Vajrat e farës së zezë Oneva janë totalisht të pastër, të prodhuar nga një presim i vetëm që i bëhet farave të zeza në të ftohtë.
 3. S`ka proces parangrohje: farat e zeza nuk ngrohen përpara proçesit trajtues ,e cila do të ҫonte në rendiment më të lartë e në kosto më të ulët.
  Vajrat e firmës Oneva të farës së zezë nuk ekspozohen në temperatura më të larta se 400 C gjatë prodhimit.
 4. 100% natyrale: pa aplkim kimikatesh,pa aditivë të shtuar,jo të rafinuar dhe pa aromatizues.
 5. Vaji i farës së zezë i firmës Oneva i prodhuar me presim në të ftohtë ruan karakteristikat origjinale të farës.
 6. Vajrat e firmës Oneva prodhohen në një fabrike moderne të çertifikuar me ISO 2200,sipas rregullave të mbrotjes së ushqimeve dhe nën vëzhgimin e inxhinierëve ushqimorë.

Vetitë e vajit të farës së zezë

Vaji i farës së zezë përmban mbi 100 komponime kimike dhe pjesa më e madhe e komponimeve të tjera që ndodhen në të janë akoma për t`u zbuluar. Përbërësi kryesor aktiv në vajin e farave të zeza është nigelone në trajtë kristaline.Vaji përmban gjithashtu β-sitosterol ,timokuinon,acid miristik,acid palmitik,acid stearik,acid palmitoleik,acid oleik,acid linoleik ,acid arakidonik,proteina dhe vitaminat:B1, B2 dhe B3. Përmban gjithashtu kalcium,acid folik,hekur,bakër,zink dhe fosfor.
Vaji i farës së zezë është një burim i Omega 6.

Përfitimet nga vaji i farës së zezë

 • Vaji i farave të zeza i prodhuar me presim në të ftohtë përdoret në kurimin e hemorroideve.
 • Ky vaj përmirëson qarkullimin e gjakut.
 • Përdoret si qetësues në rastet e ç`rregullimeve nervore.
 • Ёshtë shumë i përdorshëm për të kuruar kollën dhe rrit sistemin imunitar.
 • Përdoret në kurimin e diabetit.
 • Vaji i farës së zezë përdoret në flokë për të parandaluar rënien e tyre dhe për t`i bërë ato më të shëndetshëm.
 • Ёshtë shumë i mirë kundra irritimit të lëkurës apo mavijosjes së saj.
 • Vaji i farës së zezë është shumë i mirë për të lehtësuar inflamacionet e zemrës dhe për të mbajtur kolesterolin në nivele të lejuara.
 • Ndihmon në heqjen e ekzemës dhe psoriazës.
 • Studimet kanë treguar që vaji i farës së zezë përdoret për kurimin e një sërë tumoresh duke përfshirë tumorin e gjirit dhe sëmundjet e tjera të gjirit.
 • Ndihmon për të reduktuar presionin e lartë të gjakut.
 • Parandalon dhe lehtëson spazmat e muskujve dhe dhimbjet e barkut.

Përdorimet e vajit të farës së zezë

 • Ёshtë i përshtatshëm për përdorim vetëm në të ftohtë.
 • Përdoret në sallata të ndryshme përfshirë dhe ato me fruta deti.
 • Vaji i farës së zezë përmirëson shëndetin e flokëve dhe të lëkurës duke e masazhuar atë në skalp dhe lëkurë.
 • Mund të përdoret si vaj masazhues për lëkurën.
 • Mund të aplikohet në brendësi të flokëve.