Ushqimet të cilat janë shumë të shëndetshme për Mëlçinë

Ushqimet të cilat janë shumë të shëndetshme për Mëlçinë

Mëlçia është një “Central Elektrik” në organizmin tonë .

Ajo kryen një sërë funksionesh thelbësore të cilat janë shumë të rëndësishme për një shëndet të mirë .

Mosfunksionimi i rregullt i këtij organi rrjedhimishtë sjellë shumë problem në organizëm .

Ushqyerja në mënyrën e duhur, ul tejmase shumë shfaqjen e shumë sëmundjeve, gjithashtu dhe sëmundjeve të mëlçisë .

Ushqimet të cilat rekomandohen janë :

  1.  Kafeja
  2.  Boronica
  3.  Rrushi
  4.  Lëng Panxhari
  5.  Arra
  6.  Peshku i yndyrshëm . Ky lloj peshku është shumë i mirë për mëlçinë ngaqë përmban omega-3, por ndërkohë që ju konsumoni këtë lloj peshku duhet të keni kujdes që raporti i omega-3 dhe omega-6 të jenë në raportin e duhur .
  7. Vaj Chia
  8. Vaj Ulliri … etj

Të gjithë këto ushqime ndikojnë në mbrojtien e mëlçisë nga dëmtimet …

Shëndeti juaj nën Përkëdhelinë e Natyrës