Sy të Lodhur nga Celularët dhe Leximi !!! Ja disa Këshilla të Arta , si të relaksoni sytë tuaj pas një dite të lodhshme…

Sy të  Lodhur nga Celularët dhe Leximi !!! Ja disa Këshilla të Arta , si të relaksoni sytë tuaj pas një dite të lodhshme…

 

  • Masazhoni zonën rreth syve për 10 – 20 sekonda, 1-2 herë në ditë. Do të shihni si do e ndjeni shikimin tuaj më të freskët. Mund të përdorni vaj ulliri ose te trendafilit për masazhin , efekti do të ishte më i madh.

 

  • Mbulojini sytë me pëllëmbën e duarve për 30 sek ,pas një lëximi apo pune të gjatë në kompjuter , do ndjeni si do tju kthjellohet shikimi . Përsëriteni të njëjtën gjë  3 herë brënda 5 minutave.

 

  • Bëni ushtrime të syve , ushtrime t e syve rrisin qarkullimin e gjakut ne sy , i bëjnë muskujt e syve më fleksibël si dhe rrisin përqëndrimin dhe koncentrimin.

 

  • Lajini sytë më ujë të ftohtë dhe vendosni kompresa për 10 min që të clodhni muskujt e syve dhe tju largohet lodhja e tyre.

 

  • Kamomili , është përdorur gjithmon për efektet e tij qetësues e relaksues. Lajini sytë më caj kamomili ose vendosni qese caji kamomili të ngrirë në frigorifer në kompresa dhe vendosini në sy për 4-5 min . përsëriteni të njëjtën gjë 1-2 herë në ditë , do ndiheni sikur jëni zgjuar nga një mëngjes i freskët me sy plotë jetë.

 

  • Uji i Trëndafilit ,vepron si një Relaksues natyral për sytë e tendosur dhe të lodhur. Ai ka një efekt shumë qetësues. Plus, ai mund të rinovoj  lëkurës rreth syve, si dhe rrathët  e errët dhe të fryrat posht tyre. Lagni pak pambukë me ujin e trendafilit dhe vendini sipër kapakëve të syvë më sy të mbyllur , dhë të shtrirë në krevat rrini ashtu për 5 min. Përsëriteni të njëjtën gjë 1-2 herë në ditë.

 

Shëndeti Juaj Nën Përkëdhelinë  e Natyrës …

Sekretet e Natyrës

 

rosewater-benefits-01-16-skin