Shafrani – Sekreti i Shëndetit dhe Bukurisë tuaj

Ja 20 arsye pse duhet ta shtoni shafranin e Indisë në dieten tuaj:
1. Është një agjent antiseptik natyral dhe antibakterial, për përdorim në dezinfektim, prerje dhe djegie të lëkurës.
2. Kur kombinohet me lulelakër, ajo ka treguar efekt për të parandaluar kancerin e prostatës dhe për të ndaluar rritjen e kancerit ekzistues të prostatës.
3. Parandalon kancerin e gjirit.
4. Mund të parandalojë Melanomen dhe të shkaktojë qelizat ekzistuese të melanomes për t’i vetëvrare ato (qelizat).
5. Redukton rrezikun e leuçemisë së fëmijërisë.
6. Është një detoksifikues natyror i mëlçisë.
7. Mund të parandalojë dhe të ngadalësojë progresionin e sëmundjes Alzheimer duke hequr pllakën amyloyde që depozitohet në tru.
8. Mund të parandalojë metastazat që ndodhen në forma të ndryshme të kancerit.
9. Është një anti-inflamator i fuqishëm natyror që vepron si shumë barna anti-inflamator por pa efekte anësore.
10. Jep shpresë në ngadalësimin e progresit të sklerozës së shumëfishtë(multiple) në minj.
11. Është një qetësues natyral dhe frenues (inhibitor|) i enzimes COX-2 (ciklooksigenazës)
12. Mund të ndihmojë në metabolizmin yndyror dhe rënien në peshë!
13. Është përdorur gjatë kohë në mjekësin kineze për trajtimin e depresionit.
14. Për shkak të përparësive anti-inflamator të saj, është përdorur si trajtim natyror për artrit reumatoid dhe artritin.
15. Nxit efektet e barit Paclitaxel (kemoterapi) dhe redukton efektet e saj anësore.
16. Premton shumë në studimet që janë duke u zhvilluar mbi efektet e shafranit të Indisë në kancerin pankreatik.
17. Studimet vazhdojnë për të treguar efektet pozitive të shafranit të Indisë në melanomën multiple.
18. Është dëshmuar për të ndaluar shtimin e e tumorit në enët e gjakut.
19. Shpejton shërimin e plagëve dhe ndihmon në rimodelimin e lëkurës së dëmtuar.
20. Mund të ndihmojë në trajtimin e Psoriasis dhe gjendjet e tjera inflamatore të lëkurës.