Rëndësia e Acidit Folik gjatë 3-muajve të parë të shtatëzanisë

Nëse ju jeni shtatëzanë ose po planifikoni një shtatzani , atëherë është shumë e nevojshme të njiheni me rëndësinë e Acidit Folik gjatë kësaj periudhe .

Acidi Folik I marrë në dozën e duhur para shtatzanisë dhe tre muajt e parë të shtatzanisë , parandalon defektet e trurit dhe të palcës kurrizore tek fëmija .

Acidi Folik nuk ka rëndësi vetëm për shëndetin e fëmijës . Ai gjithashtu ka një rëndësi shumë të madhe edhe tek Nëna sepse ky ul rrezikshmërinë e ndonjë çrregullimi të presionit të gjakut …

Acidi Folik përveç të tjerash mund të merret me anë të konsumimit të ushqimeve të cilat janë të pasura me këtë Acid .

Ushqimet më të pasura me Acid Folik janë:

 1. Spinaqi

 2. Brokoli

 3. Papaja

 4. Portokalli

 5. Luleshtrydhet

 6. Fasulet

 7. Bizelet

 8. Thjerrëzat

 9. Avogadoja

 10. Lulelakëra

 11. Panxhari

 12. Karrotat … etj

Ushqehuni shëndetshëm për një shëndet sa më të mirë

Shëndeti juaj nën Përkëdhelinë e Natyrës