Po mendoni sesi të rrisni sasinë e qumështit gjatë gjidhënies ?!

Në zhvillimin sa më të shëndetshëm të fëmijës ka shumë rëndësi mënyra e ushyerjes së nënës .

Rëndësia shumë e madhe e qumështit të nënës në ushqyerjen e fëmijës bën që shumë gra pas lindjes të shqetësohen për pakësimin e qumështit .

Ushqyerja në mënyrën e duhur është zgjidhja më e mirë …

Ushqimet që ndihmojnë në rritjen e qumështit janë:

 1. Rrushi I Zi
 2. Hurmat
 3. Fiku
 4. Kopër
 5. Bollgur
 6. Papaja e papjekur
 7. Spinaq
 8. Fara susami
 9. Elbi
 10. Salmon
 11. Karrotë

Përveç ushqimeve të rekomandueshme duhet të përmendim edhe ushqimet të cilat nuk rekomandohen të konsumohen shumë gjatë kësaj periudhe , sepse me anë të gjidhënies efekti I ushqimeve kalon edhe tek fëmijët… ose rasti I Mentes ndikon në pakësimin e qumështit.

Ushqimet me të cilat duhet të bëni kujdes janë :

1.Peshku (me përmbajtje Mërkuri)

 1. Kafeja
 2. Cokollatat
 3. Alkooli
 4. Majdanozi dhe mentja

Ushqimet të cilat rënditen si ndër ushqimet e pa rekomandueshme gjatë gjidhënies nuk do të thotë që ato duhen të shmangen plotësisht , por duhet të konsumohen në sasira të limituara dhe të keni shumë kujdes (sidomos Alkooli) .

Kur ju jeni të sigurt ose në dyshim se një ushqim ndikon negativisht tek fëmija , atëherë shmangeni atë për një javë dhe shihni nëse ka ndonjë ndryshim tek fëmija sepse jo të gjithë fëmijët janë njësoj të ndjeshëm kundrejt një ushqimi të caktuar.

Shëndeti juaj nën Përkëdhelinë e Natyrës