Lulelakra

Lulelakra është një ndër perimet më të rëndësishme të kohës .

Përfitimet shëndetësore nga lulelakra janë të shumta. Kjo për shkak se ajo është shumë e pasur me vitamina , si: A, B1, B2, C, E .

Përveç vitaminave ajo është shumë e pasur dhe me minerale, si: Ca, P, Mg, K, Fe etj…

Për një ushqyerje të rregullt dhe të shëndetshme atëherë lulelakra nuk duhet t`iu mungojë në tryezat tuaja.

Disa nga përfitimet shëndetësore të lulelakrës janë:

  1. Pastron mëlçinë e zezë
  2. Ka efekt kurues për infeksionin në traktin urinar
  3. Përmban në sasi të madhe acidin folik
  4. Parandaluese e sëmundjeve të zemrës dhe të stomakut
  5. Kundër sëmundjes së obezitetit …etj

Kundër infeksionit në traktin urinar sygjerohet që 250-300 gram lulelakër të ziejnë në 750ml ujë për 5-6 minuta.

Kjo kurë duhet të përgatitet çdo ditë e freskët dhe sygjerohet të pihet 2 herë në ditë . Kura duhet të zgjas 21 ditë dhe çdo 7 ditë duhet të bëni pushim 3 ditë…

 

Shëndeti juaj nën Përkëdhelinë e Natyrës