“Llojet e uthullave dhe historia e përdorimit të tyre në mjekësi “

“Llojet e uthullave dhe historia e përdorimit të tyre në mjekësi ”

Përdorimi më  i hershëm  i uthullës  si ushqim dhe në  mjekësi  si ilac daton që më  shumë  se 10.000  vjetë  më  parë  .  Një artikull i ri i botuar  në Gazetën e Shkencës së   Ushqimit, dhe i përgatitur  nga Instituti  Teknologë Ushqimor  (IFT), raporton  mbi studimet e fundit duke treguar lloje të ndryshme të uthullave  që kan veti shëndetësore për  njeriun.

Uthulla është prodhuar dhe shitur për mijëra vjet,jo vetëm si ushqim por dhe si medikamet mjekësor. Përdorimi i saj daton  që para shekullit të 6-të. Uthulla të  ndryshme të kombinuara me perime,  fruta, mjaltë, dhe erëza ishin të popullarizuara në mesin e Babilonasve, ndërsa Hipokrati përdorte  uthullën gjatë  kurimit të  plagëve.

Në shekullin e 10-të  në  Kinë  , uthulla përdorej për të pastruar duart dhe për të parandaluar infeksionet, ndërsa në  fillim  në  SHBA,  uthulla  është përdorur për të trajtuar ethet, helmimin , inflamacionin,  edemën, dhe më  gjerë .

Më  posht do tju listojmë  llojet e uthullave që  përdoren sot , disa ndër  to janë  shumë  të  njohura ndersa disa të  tjera mbase dhe nuk e dimin fare më  parë  që  ekzistonin si uthulla.

 “Llojet e uthullave që përdoren gjeresisht sot “

 •  Uthull e arrë s së kokosit

 • Uthull e bardhë

 • Uthull molle

 • Uthull vere e bardhë

 • Uthull vere e kuqe

 • Uthull balsamike ( rrushi pa fermentim alkoolik )

 • Uthull orizi

 • Uthull elbi

 • Uthull birre

 • Uthull e kallamit të sheqerit

 • Uthull e rrushit të thatë

 • Uthull arre

 • Uthull e bardhë e distiluar

 • Uthull shampanje

 • Uthull luleshtrrydhe

Të  gjitha llojet e uthullave që  përmendëm  më  sipër kanë  veti shëndetësore si për përdorim të  jashtëm ashtu edhe të  brëndshëm. 

” Vetite terapeutike te uthulles , përfshijnë aktivitetin antibakterial, uljen e presionit të gjakut, aktivitetin antioksidant, reduktimin e efekteve të diabetit, parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare,rregullimin e  problemeve me tretjen,  luftimin e inflamacionit dhe renies se flokeve  si dhe rritjen e energjise  pas ushtrimeve fizike. ”

Tek Sekretet e Natyrës  do të gjeni  Uthull Molle  e Parafinuar,  100% safi me plotë vlera ushqyese dhe shëndetësore .

Shendeti  Juaj  Nën  Përkëdhelinë  e Natyrës …

Sekretet  e  Natyrës