Llojet e Hepatitit , Shkaqet , Simptomat dhe Trajtimet me Metoda Natyrale

Hepatiti eshte inflamacioni qe prek  mëlçinë. Dhe pse hepatiti mund të jap simptoma  të  shumë sëmundjeve, duke përfshirë edhe sëmundjet autoimune, ai më shpesh shkaktohet nga një infeksion viral.

Llojet e Hepatitit

Ekzistojnë pesë lloje kryesore të hepatitit viral ;

  1. Hepatiti Viral  A
  2. Hepatiti Viral B
  3. Hepatiti Viral  C
  4. Hepatiti Viral D dhe E.

Nga ata, Hepatiti A, B dhe C janë llojet më të zakonshme. Hepatiti viral ndonjëherë largohet pa ndonjë trajtim, por në disa raste, virusi qëndronë në trup dhe  duke shkaktuar  një infeksion të rëndë  kronik.

Simptomat

Disa njerëz me hepatit nuk kanë simptoma por kur simptomat shfaqen, ato mund të përfshijnë:

  • verdhëza (zverdhje të  lëkurës dhe  të syve)
  • dhimbje barku
  • humbje të oreksit
  • përzier dhe të vjella
  • diarre
  • ethe

Shkaqet

Hepatiti mund të shkaktohet nga droga, alkooli ose toksinave të tjera, nga infeksioni me baktere, viruse ose parazitët, ose kur trupi gabimisht sulmon mëlçinë (një sëmundje autoimune). Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, viruset hepatike  janë shkaku më i zakonshëm i sëmundjeve në ditët e sotme.

Vajrat  Esencial që trajtojnë Hepatitin

Vaji Esencial i Geraniumit  – ndihmon në  ekuilibrin hormonal, gjithashtu  ndihmon  në mirëfunksionimin e  tëmthit, mëlçisë dhe veshkave. Ai ndihmon në shkarkimin e toksinave  të mëlçisë.

Vaji Esencial i Rozmarinës  – është një pastrues dhe detoksifikues  i gjakut dhe i  mëlçisë. Ai  përdorej për hepatitin  dhe cirrozat e mëlçisë.”

Vaji Esencial i Kamomilit – gjithashtu ndihmon mëlçisë tëshkarkoj helmet nga organizmi. Ndihmon me gastritin, fshikëzën  e tëmthit, dhe probleme të mëlçisë.

Vaji Esencial i Helichrysum, – mund të ndihmojë në pastrimin e gjakut, pastron organizmin nga metalet e rënda dhe stimulonë funksionin e qelizave të mëlçisë, të pankreasin, si dhe zvogëlonë dhimbjen e indeve.

Vaji Esencial i Koprës – është një antiseptik dhe tonik për mëlçinë gjithashtu ndihmon  në balancimin e hormoneve.


Shëndeti Juaj Nën Përkëdhelinë e Natyrës

Sekretet e Natyrës …