Kuriozitete rreth Djerësitjes dhe Djersës!!!

Kuriozitete rreth Djerësitjes dhe Djersës!!!

Çfarë mund të jetë interesante rreth djerësitjes dhe djersës? lexoni këto 13 fakte  dhe zbulojeni!

1.  Një Person  ka mesatarisht  2.6 milionë gjëndra djerse në trupin e tij.

2. Gjëndrat e djersës janë më të përqendruara në fund të këmbëve  dhe më pak të koncentruar në shpinën tonë.

3. Njollat ​e zeza të lëkurës  shkaktohen  nga gjëndrat tuaja apokrine, të cilat përmbajnë proteina dhe acide yndyrore të cilat shfaqen në formën e sekrecioneve veshtullore qumështore.Djersa Hippo është e KUQ.

4. Ushqimi mund t’ju bëjë  të djersitni; kur hani metabolizmi juaj  rritet, duke rritur  temperaturën e trupit tuaje cila nxit djerësitjes e cila shërben si një ventilator për trupin tuaj.

5. Primatët dhe kuajt kanë nën sqetulla gjendra djerse si të njeriut.

6. Instituti Sportiv i “Sporteve Gatorade” ka zbuluar se në kushte hipotetike të temperaturës 85 gradë dhe  të lagështisë 40% , një vrapues do të humbiste  2 deri 4 kilogramë djersënë orë.

7. Rreth 3% e popullsisë vuan nga hyperhidrosis, ose djersitje e tepërt.

8. Djersa vetë është pa erë. Janë bakteret në lëkurë që përzihen me të dhe prodhojnë erën e  trupit.

9. Burrat kanë djersë pak më të kripur  se gratë,  ata gjithashtu djersiten, mesatarisht, 40% më shumë se femrat.

10. Lopët djersiten përmes hundëve të tyre.

11. Një grup inxhinierësh suedez kanë ndërtuar një “Machine Sweat” që thith djersën nga rrobat e lagura dhe pastaj e pastron dhe filtron derisa të jetë e përshtatshme për tu pirë.

12. Djersa e vegjetarianëve ka aromë të  mirë.

13. Kujdesi i duhur i gjëndrave të djerësitjes dhe i lëkurës do ishte një Deodorant Natyral i përgatitur me shumë përkushtim, detajim dhe dashuri tek Sekretet e Natyrës…

Shëndeti Juaj Nën Përkëdhelinë e Natyrës…