Vlerat e Panumërta të Vajit të Kastorit

Kastori është nje bime e cila eshte perdorur qe para 2500 vjetesh ne kohe te lashta per sherimin e shume semundjeve si p,sh semundjet e lekures, kockave, kunder infeksioneve ne fshikzen urinare, kundra dhimbjeve te kokes dhe migrenes. Nga me te rendesishmet eshte se ndihmon grate shtatzena qe te kene lindje sa me te thjeshte, normale dhe natyrale.

Vaji i Kastorit permban acide vajore te cilat sherbejne per eliminimin e gazrave ne stomak, ka nje lende kryesore e cila quhet RICIN eshte nje lende proteinike e dobishme per trupin e njeriut, permban lenden LIPASE, vtamina A-E-C-B1-B2 etj…


Veçorite mjeksore te vajit te Kastorit:
Vaji i Kastorit ka veçori dhe ndikim te madh ne sherimin e shum semundjeve si :


Perdorimi i jashtem:

Per rritjen , ushqyerjen dhe forcimin e flokeve , vetullave dh qerpikeve .

Ndihmon ne sherimin e carjeve ne lekure si dhe eleminon zbokthin, dhe skuqjen e kapakeve te syrit .

Forcon thonjte etj…

Perdorimi i brendshem:

 • Shton qumeshtin tek gjidheneset.
 • Eliminon dhimbjet e kokes.
  Kunder dhimbjeve te nyjeve dhe kyçeve
  Kundra kapsellekut dhe kolitit.
  Eliminon infeksionet ne temth.
  Eliminon fryerjet e kembeve.
  Permireson ciklin menstrual.
  Eliminon dhimbjet e nervit shiatik.
  Eliminon gelbazen.
  Permireson ulçeren e stomakut.
  Eliminon krimbat ne bark etj…