” Disa fakte intriguese rreth syrit “

1. Cdo sy permban rreth 107 milion qeliza dhe qe te gjitha jane te ndjeshme ndaj drites.

2. Syte kapsiten mesatarisht 17 here ne minute, 14.280 here ne dite dhe 5.2 milion here ne vit.

3. Thjerrezat e syve jane me te shpejta se cdo kamer qofte dhe ata me te sofistikuarat.

4. Lotet ndihmojne ne njomjen dhe lubrifikimin e syve si dhe kane veti antibakteriale.

5. Muskujt e syve jane muskujt me aktive te trupit.

6. Diabetiket dallohen zakonisht gjate nje vizite tek okulisti.

7. Nje person mund te kete ngjyra te ndyshme te syve te tij( ne te dy syte mund te kete ngjyra te ndryshme), kjo dukuri njihet si ” Heterokromia “.