Cfarë i shkakton Aknet?!

Cilat janë shkaqet më të zakonshme që shkaktojnë Aknet?!

Aknet konsiderohen si një ndër problemet më të vështira të lëkurës për tu kuruar gjithashtu problematika më e madhe e tyre është  që përsëriten herë pas here dhe nëse kurohen.

Më poshtë po ju rendisim disa nga shkaqet më të zakonshme që sjellin Aknet:

  1. Shkaqet Gjenetike
  2. Shkaqet Hormonale, shkaqe te cilat janë më të rëndomtat në lidhje me zanafillën e akneve.
  3.  Stresi
  4. Ushqimi,ushqimet shumë të pasura me karbohidrate dhe yndyrna shkaktojnë akne tek një lëkurë e ndjeshme.
  5.  Medikamentet, medikamentet që përmbajnë kortikosteroide, angdrogjene dhe litium kan një efekt shumë negativ tek aknet duke i shtuar dhe përkeqesuar gjendjen e tyre.

Kura më e mirë për aknet do ishte, një gjumë dhe ushtrime sa më të rregullta për të larguar stresin, ushqimi sa më i kontrolluar, larg yndyrnave dhe sheqernave të dëmshëm, dhe trajtimi i tyre me medikamente tërësisht Natyrale.

 

Sekretet e Natyrës…

Shëndeti dhe Bukuria Juaj Nën Përkëdhelinë e Natyrës