Farmaciste Msc. Eriona Xhaferaj

Farmacite Msc. Eriona Xhaferaj

  1. · Korrik 2017 nis trajnimet online në Insitutin anglez Online Parfum School për Natural Perfumery Masterclass dhe Creating Fragrance for Skincare Products.
  2. Qershor 2017 nis trajnimin online 2vjecar në Insitutin anglez Formula Botanica në “Diploma in Organic Haircare”
  3. Janar  Shkurt 2017 kryen me sukses kursin për Tajtimet Estetike 
    Fytyrës
    , pranë qendrës Tutte EsteticaTiranë. 
  4. Mars 2016- Mars 2017 kryhen specializimin online  Insitutinanglez Formula Botanica për
    “Organic Anti-Ageing Skincare”
  5. 2015 – 2016 kryhen specializimin online  Insitutin anglez Formula Botanica për “Advanced Diploma in Organic Scincare Science”
  6. Nentor 2011- Mars 2013 kryen studimet e Masterit  Nivelit  Dytë për specialitetin
    Farmaci Spitalore dhe Territoriale, organizuar nga Universiteti i Camerinos, Itali,
     bashkëpunim me Universitetin e TiranësDepartamenti i Farmacisëorganizuar nën kujdesin e SIFO-s (Società Italiana di Farmacia Ospedaliera)Tetor 2012  kuadrin e Masteritkryen Praktikë Profesionale  Spitalin Pediatrik G. Salesi dhe Spitalin e Torrete-s  qytetin e Ankonës, Itali.  Mbron temën e Masterit mbiDëmet  Shkaktojnë Lëndët Sintetike Produktet Kozmetike. 
  7. Tetor 2012 pjesëmarrëse  Konferencën e XXXIII  SIFO-s e zhvilluar  Bari, Itali. 
  8.  Janar 2012 jep mbrojtjen e Provimit  Shtetit  profilin FARMACI, pranë insitucionit AKPku vlerësohet me 98 pikë nga 100  mundshmet. 
  9. 2006 – 2011 kryen studimet universitare dhe diplomohet me titullin Master Shkencor  Degën Farmaci,
    pranë Universitetit  TiranësFakulteti i Mjekësisë, Departamenti i Farmacisë “Pirro Goda”, Tiranë.
  10. 2002 –2006 kryen arsimin e mesëm  Kolegjin Turk “Mehmet AkifTiranë.

Pse tonikun e uthullës së mollës mbas përdorimit të sapunit natyral?

PSE TONIKUN E  UTHULLËS SË MOLLËS MBAS PËRDORIMIT TË SAPUNIT NATYRAL?

  • Sapuni Natyral është i përgatitur me vajra bimorë të cilët jo vetëm pastrojnë por edhe ushqejnë lëkurën.
  • Sapuni Natyral paraqet një ph 9-10 duke mundësuar një pastrim efikas të lëkurës nga yndyrnat, lëkura e vdekur, mikroorganizmat dhe papastërtitë.
  • Por në të njëjtën kohë ky ph bazik destabilizon ph acid (5.5) që ka normalisht fytyra.
    Ph acid (5.5) përbën në vetvete një mantel mbrojtës për lëkurën.
  • Destabilizimi i ph jep ndjesinë e fytyrës së thatë dhe të ndjeshme.
  • Përdorimi i tonikut të uthullës së mollës do të stabilizojë menjeherë ph.
  • Kjo është një mënyrë shumë efikase për të pastruar dhe ristabilizuar ph e lëkurës së fytyrës.

MËNYRA MË EFIKASE NDAJ KUJDESIT TË PËRDITSHËM TË LËKURËS SË FYTYRËS
VLERAT  E UTHULLËS SË MOLLËS
SI TA PËRGATISIM TONIKUN E UTHULLËS SË MOLLËS?

Mënyra më Efikase ndaj Kujdesit të Përditshëm të Lëkurës së Fytyrës

  1. Përdorimi i  Sapunit  Natyral bëhet  1-2 herë në ditë.
    Njomet fytyra fillimisht me ujë të vakët që të hapen poret për tu realizuar një larje sa më e mirë.
  2.  Shkumohen duart me sapun (jo sapuni direkt në lëkurë).
  3. Masazhohet fytyra lehtë me mollëzat e duarve në mënyrë rrethore që sapuni të pastrojë sa me mirë.
  4. Shplahet fytyra me ujë të bollshëm e të vakët dhe në fund me ujë të ftohtë që të mbyllen poret.
  5. Nëpërmjet një tamponi pastrojmë fytyrën me tonikun e përgatitur me uthullën e mollës.
  6. Nëse ndjeni skuqje mos u shqetësoni, uthulla është duke rritur qarkullimin e gjakut në fytyrë, duke dezinfektuar lëkurën dhe duke i kthyer  ph e saj.
  7. Mbas 2-3 minutash e shplajmë përsëri fytyrën.
  8. E thajmë me kujdes.
  9. Vendosim kremin për t’i rikthyer lëkurës yndyrnat që zbrazëm nëpërmjet sapunit.
  10. Fytyra është në gjendjen me optimale për të përthithur të gjitha vlerat e vajrave bimorë që gjenden në Kremin 100% Bio.

Myku i këmbëve, një sëmundje “kapriçoye” apo një trajtim jo korrekt?

Myku i këmbëve në terminologjinë mjekësore njihet me emrin Tinea Pedis.

Është shumë i përhapur tek atletët ndaj dhe njihet si këmbët e atletëve.

Kjo sëmundje prek fillimisht zonën mes gishtave të këmbës dhe nëse nuk trajtohet mund të përhapet dhe në pjesët e tjera të lëkurës.
Ajo shoqërohet me kruarje, djegie, skuqje, shfaqen e flluskëzave dhe me pas rrjepjen e lëkurës dhe formimin e plagëve.

Myku i këmbëve merret lehtësisht në ambjente publike kur këmba zbathur bie në kontakt me mjedisin ku ka kaluar një këmbë e infektuar nga myku.

PSE ËSHTË I VËSHTIRË TRAJTIMI I MYKUT TË KËMBËVE?

  1. Myku i këmbëve është shumë i përhapur në mjedisin që na rrethon.
  2. Myku ushqehet me keratinën që gjendet në lëkurë dhe së bashku me kushtet favorizuese (ngrohtësinë,lagështinë, erresirën) që gjendet në këpucët që mbahen për një kohë të gjatë i mundëson atij zhvillimin dhe përhapjen e mëtejshme.
  3. Mikrosporet që ndërfuten në shtresën e lëkurës, higjena jo e duhur, dhe trajtimi i pakujdesshëm e kthejnë mykun në një sëmundje “kapriҫoze”.

SI DUHET TË TRAJTOHET MYKU?

A-PËRDORIMI I KREMIT BIMOR
Kremi anti-mykotik që ofron sekretet e Natyrës është një krem vajor.
Ai përgatitet me vajra bimorë specifikë të cilët jo vetëm kanë efektin anti-mykotik, por gjithashtu lehtësojnë simptomat e shkaktuara nga myku dhe përshpejtojnë në rigjenerimin e lëkurës së dëmtuar.
SI TA APLIKOJMË KREMIN BIMOR ANTI-MYKOTIK?

  1. Lajmë këmbët me ujë të ngrohtë dhe sapun duke i fërkuar fort në mënyrë që të largojmë sa më shumë lëkurë të dëmtuar e cila përmban dhe shumë spore të mykut.
  2. Një herë në disa ditë preferohet mbajtja e këmbëve në ujë të ngrohtë ku kemi hedhur kripë të zezë. Kjo do mundësojë pastrim më të thellë të lëkurës nga sporet e vendosura aty.
  3.  I fshijmë këmbët me një peshqir të pastër (jo me atë që kemi përdorur një natë më parë, pasi aty kanë ngelur spore myku)
  4.  I lëmë të thahen mirë pasi lagështia është një faktor favorizues për zhvillimin e mykut.
  5. Aplikojmë kremin të paktën gjysëm ore përpara se të shtrihemi që të jetë arritur përthithja e kremit, e jo të fshihet nëpër rroba.

Kujdes: Kremi do aplikohet për të paktën 1 deri në 1 muaj e gjysëm që të arrihet ripërtëritja e plotë e lëkurës dhe të jetë e sigurtë shfarosja e  ҫdo spori të mykut që mund të ketë depërtuar në shtresat më të thella për shkak të lëkurës së dëmtuar.

Ju mund të qetësoheni edhe brenda një jave mbas trajtimit, por për sa kohë nuk është shkatëruar dhe spori i fundit dhe myku gjenden në mjedisin tënd vetjak, ai i ka kushtet shumë të favorshme të zhvillohet përsëri brenda pak ditësh.

B. HIGJENA

Higjena është kushti i domosdoshëm për trajtimin e mykut.
Pa higjenë myku rizhvillohet përsëri pas ndërprerjes së kremit bimor antimykotik.

Duke qenë se myku merret lehtësisht në kontakt me lëkurën duhet të kihet parasysh:

  1. Nëse një nga anëtarët e familjes është i infektuar gjithashtu, duhet të kurohen të dy në të njejtën kohë, sidomos partnerët ku sporet e mykut janë të pranishme në rrobat e gjumit (ҫarҫaf, batanije etj., të cilat duhen ndëruar shpesh për tu siguruar largimi i ҫdo spori të mykut)
  2. Ҫdo ditë të vishen ҫorape të pastra dhe mundësisht 2 javët e para të hekurosen që të shmanget risku i ri-infektimit.Ҫorapet të jenë vetëm material pambuk pasi materialet sintetike rrisin lagështinë, duke favorizuar zhvillimin e shpejtë të mykut.
  3. Të lahen mirë shapkat sidomos ato që bien direkt në kontakt me lëkurë pasi janë ndër burimet më të mëdha të mykut.
  4. Të lahen ose dezifektohen këpucet, atletet etj pasi myku është i pranishëm aty.
  5. Mbani këmbë sa më shumë të ajirosura pasi drita, thatësira dhe mungesa e ngrohtësisë disfavorizojnë rritjen dhe zhvillimin e mykut.

KREMI ANTI-MYKOTIK

Përkujdesja e përditshme ndaj fytyrës, varësi apo domosdoshmëri?

Shpeshherë na thonë se nëse fillon ta trajtosh fytyrën kjo krijon varësi, por a është kjo një varësi apo një domosdoshmëri për shkak të veҫorive që lëkura e fytyrës ka?

Lëkura e fytyrës paraqitet më e ndjeshme  dhe kërkon një përkujdesje më të veҫantë se pjesa tjetër e lëkurës për shkak se:

1. Lëkura e fytyrës ka një epidermë me trashësi 0.16 mm kurse e trupit 0.60 mm.

Kjo trashësi e ulët në krahasim me pjesën tjetër të trupit e bën lëkurën e fytyrës me të ndjeshme ndaj faktorëve ekspozues të cilët depërtojnë më lehtë në thellësi të saj duke shkaktuar probleme të ndryshme.

2. Prania e gjendrave të yndyrës në fytyrë paraqitet më e lartë se në pjesën tjetër të trupit, ndaj dhe ajo është me e ndjeshme ndaj faktorëve të brendshëm që rrisin mbiprodhimin e yndyrës.

3.Lëkura e fytyrës është pjesa më e ekspozuar ndaj mjedisit dhe rrezeve të diellit ndaj dhe përkujdesi për fytyrën kërkon një impenjim më të vecantë.

NDËRKOHË, lëkura është organ ku gjaku nuk arrin në pjesën e saj të sipërme(epidermën). Si pasojë:
1. Lëkura nuk ushqehet sikurse organet e tjera
2. Lëkura nuk pastrohet nga lëndët e dëmshme nëpërmjet gjakut  sikurse organet e tjera.

Në këtë  mënyrë Përkujdesja jonë për Higjenën e saj dhe Ushqyerjen e saj përbën një DOMOSDOSHMËRI TË PËRDITSHME për të pasur një Fytyrë të Pastër dhe të Shëndetshme dhe gjithashtu në këtë mënyrë vonojmë Plakjen e saj.

Higjena e saj nënkupton largimin e :

  • -Mikroorganizmave
    -Lëkurës së vdekur
    -Yndyrës së tepërt
    -Papastërtive të ndryshme

Prania e tyre përbën predispozita të larta për acarimin e lëkurës dhe për shfaqen e puҫrave.

Largimin i tyre është i domosdoshëm 1-2 herë në ditë dhe kryhet nëpërmjet sapunit.

Përdorimi i sapunit natyral është zgjedhja më e mirë për ta pastruar fytyrën pa lëndë  sintetike të cilat në vetvete përbëjnë faktor riskues.
Sapunët Natyral  Sekretet e Natyrës “mbingopen”  ( super fatted) me Shea Butter duke i bërë ata jo vetëm pastrues por edhe ushqyes për lëkurën tuaj.

Nëpërmjet  Kremit 100% Bio mundësohet ushqyerja  më e  mirë për qelizën e lëkurës duke i sigurar mirë-funksionalitetin e saj.

Përgatiti: Farmacistja Msc. Eriona Xhaferaj

Mënyra më Efikase ndaj Kujdesit të Përditshëm të Lëkurës së Fytyrës
PSE TONIKUN E UTHULLËS SË MOLLËS MBAS PËRDORIMIT TË SAPUNIT NATYRAL?

Arra është një nga 10 Ushqimet më të mira Gjatë Periudhës së Shtatzënisë. A e dini Pse?

Me praninë e elementëve si:  Omega-3 në sasi të larta, Vit A,B1,B2,C,E,F,PP,
karotinë (imunostimulues natyral),Mg(element anti stres),K (stabilizues i tensionit arterial),
Zn(përgjegjës për mirëfunksionimin e gjëndrave seksuale,rregullon nivelin e testosteronit në gjak) ,
sasisë së lartë të  hekurit, fitonutrientët, antioksidantët  etj

Arra

1- Nxit zhvillimin e përgjithshëm të shëndetshëm të fetusit

2- Ndihmon në zhvillimin e sistemit nervor  duke ndikuar në vijueshmëri në të përqëndruarit, në të kutptuarit më shpejtë të fjalëve, forcimin e memories dhe përgjigjes konjuktive duke rritur shkallën e inteligjencës

3-Ndihmon në mirëformimit e shikimit të tij

4- Parandalon shfaqen e astmës dhe ekzemës

5- Parandalon lindjen e tij në peshë të vogël

6-Ndihmon në  zhvillimin e kockave dhe kolagjenit

7- Tek nëna parandalon hipertensionin e shtatëzanisë, depresionin pas lindjes, mbron vazat e gjakut.

8- Arra përmban melatoninën e cila ndihmon kundër ҫrregullimeve të gjumit.

9-Përdorimi pas lindjes ndihmon në prodhimin e qumshtit të gjirit dhe rritjen e vlerave të tij.
Dhe të gjitha këto vlera ua garanton 100% Oneva me Vajin e Saj të Arrës,
prodhuar me cilësinë më të lartë, e cila ndihet që lugën e parë që provoni.

Vetëm një lugë ҫaji në ditë dhe ju keni marrë suplementin më të mirë për trurin dhe zhvillimin  e bebit tuaj.

Përgatitur nga: Farmaciste Msc.Eriona Xhaferaj

Vetitë e Arrës

Sapuni që than lëkurën … pse duhet ta përdorim?

Shumë njerëz ankohen në përdorimin e sapunit sepse ai ua than lëkurën.

A është problemi tek sapuni apo tek lloji juaj i lëkurës?

Ҫuditërisht përgjigja është:
-Tek asnjëra.

Le ta kuptojmee së bashku!

Gjatë përdorimit të sapunit kemi largimin nga fytyra të 4 elementëve:
-Papastërtive
-Mikrorganizmave
-Lëkurës së vdekur
-Yndyrës

Gjatë përdorimit të sapunit, largimi i yndyrës tek lëkurat e thata jep ndjesinë e tharjes së saj pasi procesi i prodhimit të yndyrës është i ngadaltë tek këto lloj lëkurash.

Por gjithashtu në shumë raste tek lëkurat e yndyrshme përdorimi i sapunit nuk e stabilizon prodhimin e yndyrës, por veҫse e shton për shkak të “feedback-ut”.

Ku qëndron PROBLEMI dhe cila është ZGJIDHJA?

Përdorimi i sapunit është i domosdoshëm për higjenën së lëkurës, për shkak të veҫorive të saja që i kemi shpjeguar në:
http://sekretetenatyres.com/perkujdesja-e-perditshme-ndaj-fytyres-varesi-apo-domosdoshmeri/

Largimi i tre elementëve të parë nga fytyra është i domosdoshëm, POR largimi i yndyrës është shumë i nevojshëm të zëvendësohet menjëherë.
Pra nga përdorimi i sapunit ne arrijmë higjenën por humbasim yndyrnat të cilat janë ushqim për lëkurën.
Nëse ne nuk i zëvendësojmë atëherë kjo përbën PROBLEMET që kemi me përdorimin e sapunit.

Kremrat “Sekretet e Naytyrës” 100% Bio të përgatitura me vajra bimorë janë ZGJIDHJA më ideale që zëvendësojnë yndyrën dhe e ushqejnë qelizën e në mënyrën më të mirë pa i shtuar fytyrës suaj asnjë substancë sintetike të panevojshme.

Nëse nuk mundeni ta keni një të tillë, përdorimi i vajrave bimorë është i nevojshëm për përkujdesjen minimale të përditshme të fytyrës suaj për shkak të veҫorive të saja të përmendura në linkun e mësipërm.

Për fytyrat e thata dhe normale mund të përdoret: Vaji i Bajames, Vaji i Susamit, Vaji i Lajthisë, Vaji i Kajsisë, Vaji i Arrës etj.
Për fytyrat e përziera dhe të yndyrshme mund të përdoret: Vaji i Katamit, Vaji i Kajsisë, Vaji i Lajthisë etj.

Për fytyrat e yndyrshme përdorimi i vajrave bimorë specifikë është i domosdoshëm pasi vajrat me vlerat dhe vetitë e tyre stabilizojnë prodhimin e yndyrnave.

Për mënyrën më efikase ndaj kujdesit të përditshëm të lëkurës së fytyrës lexoni linkun:
http://sekretetenatyres.com/menyra-efikase-ndaj-kujdesit-te-perditshem-te-lekures-se-fytyres/

Vajrat Oneva të prodhuara me cilësinë më të lartë ruajnë vlerat e farave dhe janë ushqimi më i sigurtë për Bukurinë E Fytyrës Suaj.

Përgatiti: Farmaciste Msc. Eriona Xhaferaj

Sekretet e Natyres,
Lekura Juaj nen Perkedheline e Natyres…

© Ndalohet përdorimi ose kopjimi i këtij materiali

Mënyra më Efikase ndaj Kujdesit të Përditshëm të Lëkurës së Fytyrës
Sapuni Natyral me Tërshërë

Cilat mosha mund t’i përdorin Kremrat “Sekretet e Natyrës”?

Ndër faktorët e brendshëm që ndryshojnë në varësi të moshës është edhe ripërtëritja e lëkurës.

Në varësi të moshës ripërtëritja e lëkurës ndodh:
Në fëmijëri : brenda  14 ditëve
Në adoleshencë: brenda 21-28 ditëve
Në moshat e mesme: brenda 28-42 ditëve
Në moshat mbi 50 vjeҫ: brenda 42-84 ditëve

Ripërtëritja ndikon drejtpërdrejtë në nevojën qe ka fytyra për tu ushqyer nga jashtë për shkak të qarkullimit të gjakut që nuk arrin në pjesën e sipërme të saj.
Për më shumë lexoni:
http://sekretetenatyres.com/perkujdesja-e-perditshme-ndaj-fytyres-varesi-apo-domosdoshmeri/

Sa më e ngadaltë të jetë ripërtëritja aq më e nevojshme është ushqyerja e lëkurës.
Në këtë mënyrë garantojmë mirëmbajtjen e saj, parandalojmë problemet që vijnë nga mospërkujdesja dhe vonojmë procesin e saj të plakjes.

1-Në fëmijëri për shkak të ripërtëritjes së shpejtë që ndodh, higjena e lëkurës ngelet domosdoshmëri, ndërkohë përdorimi i vajrave bimorë mbas dushit mundëson zgjidhjen më ideale dhe mëse të mjaftueshme për të ushqyer lëkurën e fëmijëve.
Oneva, Lider në prodhimin e vajrave në Turqi dhe pretendte për të qenë Lider dhe në Botë sjell për ju  Vajra 100% të pastër, të papërzier, të parafinuar, pa konservantë shtesë dhe të përftuar më teknologjinë më moderne Cold Press ( dhe pa ngrohje paraprake të farave), e cila mundëson përftimin e vajrave pa humbur aspak vlerat e farave dhe përdorimin e tyre dhe për tu ngrënë, është cilësia më e sigurtë për lëkurën e fëmjëve tuaj!

Vajrat që janë të mirënjohur për përdorimin e tyre në ketë moshë janë:
Vaji i Kokosit
Vaji i Susamit
Vaji i Kajsisë
Vaji i Bajames

Mbrojtja e lëkurës së fëmijës ndaj ekspozimit të rrezeve të diellit është një faktor tjetër shumë i rëndësishëm që nuk duhet neglizhuar aspak pasi dëmet e saj janë shumë të vështira të rikuperohen.

2- Mosha e adoleshencës karakterizohet nga shpërthime hormonale të cilat kanë ndikimin e tyre mbi lëkurë në prodhimin e yndyrës.

Gjithashtu në këtë periudhë kemi dhe zgjatjen e kohës së ripërtëritjes së lëkurës.
Këto dy ndryshime janë të domosdoshme të manaxhohen përpara se të shfaqen dhe të përparojnë problemet në lëkurë.
Higjena ngelet kusht i domosdoshëm në ҫdo moshë por përdorimi i  vajrave në këtë periudhë është e nevojshme për shkak të zgjatjes së kohës së ripërtëritjes.

Në varësi të ndryshimeve në prodhimin yndyrës në lëkurë vajrat që mund të përdoren janë:
Për fytyrat e thata dhe normale: Vaji i Bajames, Vaji i Susamit, Vaji i Lajthisë, Vaji i Kajsisë, Vaji i Arrës etj.
Për fytyrat e përziera dhe të yndyrshme mund të përdoret: Vaji i Katamit, Vaji i Kajsisë, Vaji i Lajthisë etj.

Në rastet kur lëkura është e prirur në shfaqen e akneve ngelet e nevojshme përdorimi i kremit për të parandaluar shfaqen e akneve së bashku me problemet që ajo lë me shenjat e saj në lëkurë.
Sekretet e Natyrës sjellë Kremra 100% Bio të përgatitur me bazë Vajra Bimorë të Cilësisë më të Lartë dhe pa asnjë lëndë Sintetike të shtuar në formulim.
Ato përgatiten në mënyrë të Personalizuar në varësi të nevojës së Lëkurës Suaj.
Mungesa e lëndëve sintetike i bën këta kremra të përdorshëm në ҫdo moshë, për shkak të vlerave ushqyese të larta që ata kanë dhe për shkak të mungesës së efekteve anësore.

Nëse në fëmijëri kujdesi ndaj lëkurës sonë është diҫka që nuk varet nga ne, adoleshenca është momenti kyҫ që nuk duhet neglizhuar aspak përkujdesja që të parandalojmë dëmtime të cilat kanë një kosto të lartë në trajtimin dhe rikuperimin e tyre.

3- Mosha e mesme: Ripërtëritja 28-42 ditë.
Mosha e mesme karakterizohet nga zgjatja edhe më shumë e kohës së ripërtëritjes.
Nëse në adoleshencë shpërthimet hormonale përbënin faktorin riskues për problemet e lëkurës, kohëzgjatja e ripërtëritjes së lëkurës në moshën e mesme është faktori më i rëndësishëm që duhet manaxhuar.

Një lëkurë me këtë periudhë ripërtëeritje e ka të domosdoshme të ushqehet nga jashtë për shkak të veҫorive që lëkura paraqet të përmendura në linkun e mësipërm.
Nëse përkujdesi jonë i përditshëm nuk do jetë prezent atëherë lëkura do jetë nën ndikimin e drejtëpërdrejtë të faktorëve të brendshëm dhe të jashtëm dhe shumë shpejtë gjurmët e tyre do të jenë të pranishme në varësi të këtyre faktorëve.

Mos prisni moshën 30 vjeҫare, mos prisni shenjat e para të plakjes, me rrudhat e imta dhe piklat e vogla të kafta që tju ndërgjegjësojnë për përkujdesin ndaj lëkurës.
Një lëkurë 30 vjeҫare e përkujdesur deri në ketë moshë nuk është assesi njësoj sikurse një fytyrë e pa përkujdesur, por mos u shqetësoni, jeni akoma në kohë për të ndihmuar fytyrën tuaj.

Frika më e madhe që shumë njërëz kanë hezituar ne përdorimin e kremrave janë pikërisht substancat sintetike që produktet Kozmetike Industriale përmabajnë, të cilat paraqesin efektet e tyre anësore.
Tashmë më linjën e Kremrave “Sekretet e Natyrës” ky problem nuk ekziston më.
Kremrat “Sekretet e Natyrës” janë 100% Bio pa asnjë Lëndë Sintetike, të përgatitura me bazë Vajrat Oneva me cilësinë më të Lartë për tu ngrënë, të pastër 100% e të papërzier, të parafinuar dhe pa shtesa konservantësh.
Ato përgatiten në mënyrë të Personalizuar nga një Profesioniste Farmaciste.

Vetëm një Vaj ka vlera ushqyese të panumërta për Lëkurën Tuaj….imagjinoni sa i shtohen vlerat në këto Kremra kur kemi përzierjen e disa lloj  vajrash në varësi të Lëkurës Suaj.
Nëse në adoleshencë ato mund të përdoren në varësi të problemeve të lëkurës suaj, në fillimin e moshës së mesme ato janë të domosdoshme për të ushqyer lëkurën tuaj në mënyrën me ideale dhe duke parandaluar problemet në lëkurë dhe vonimin e plakjes së fytyrës suaj.
4-Mosha mbi 50 vjeҫe:
Nëse një fytyrë 30 vjeҫare e patrajtuar dallon shumë me një fytyrë 30 vjeҫare të trajtuar, cfarë mund të themi për moshën 50 vjeҫare???
Kremrat “Sekretet e Natyrës” në këtë moshë gjithashtu kanë vetitë e tyre ushqyese, hidratuese dhe parandaluese për rrudha të mëtejshme, por nëse përdorimi i tyre do ishte bërë në kohën e duhur padyshim që lëkura do ishte më e re.

 

Përgatiti: Farmaciste Msc. Eriona Xhaferaj

Mënyra më Efikase ndaj Kujdesit të Përditshëm të Lëkurës së Fytyrës
SAPUNI QË THAN LËKURËN… PSE DUHET TA PËRDORIM?

Përfitimet Shëndetësore të Vajit Esencial të Livandos

  • Lavare është emri latin I Livandos që do të thotë të lash, për shkak të aromës së tij karakteristike të pastër dhe përdorimit të tij që në lashtesi për larje.
  • Përfitimet shëndetësore të vajit esencial të livandos përfshijnë aftësinë e tij për të qetësuar sistemin nervor, çlirimin e dhimbjes, desinfektimin e skalpit dhe lëkurës, rritjen e qarkullimit të gjakut dhe trajtimin e problemeve respiratore.
  • Vaji esencial I livandos nxirret nga distilimi me avuj I luleve të livandos. Lulet e livandos janë përdorur që në lashtësi si erëza për shkak të aromës së tyre.
  • Vaji esencial I saj përdoret: për të bërë parfume, në aromaterapi, në kremra, xhele, infuzione, locione dhe sapunë.

Përfitimet Shëndetësore nga Vaji Esencial I Livandos

  • Largimin e insekteve:

Aroma e livandos është shumë e fortë dhe e pa dëshiruar për shume insekte si mushkonjat, kandrat etj.

Apliko pak vaj esencial në lëkurë dhe aroma e përhapur do mbaj larg mushkonjat.
Nëse pickoheni nga mushkonjat aplikimi I një pike vaj livandoje në vendin e pickimit do të reduktojë irritimin dhe gjendjen e të kruajturit të lëkurës.

  • Gjumi:

Vaj esencial I livandos nxit gjumin dhe në mjeksinë alternative përdoret për trajtimin e pagjumësisë.

Nga shumë studime të fundit rezulton se vaji esencial I livandos nxit për një gjumë të rregullt, kur medikamentet e përditshme gjumësjellëse u zëvendësuan me disa pika vaj esencial të vendosura pranë jastëkut.

  • Sistemin nervor:

Vaji esencial I livandos ka një aromë që të falë qetësi duke e bërë livandon një tonik të shkëlqyer për nervat dhe problemet e ankthit.

Gjithashtu livandoja ndihmon në trajtimin e migrenës, dhimbjes së kokës, depresionit, tensionit nervor dhe stresit emocional.

Aroma freskuese largon lodhjen dhe shqetësimin nervor dhe ndërkohë rrit aktivitetin mendor.
Në një studim të kryer u pa se personat të cilët nuhatën vajin esencial të livandos dhe rosmarinës përpara se të hynin në provim patën një ulje sinjikative të sterist mendor e ankthit  dhe një rritje të funsionit konjuktiv.

  • Fytyrë:

Vaji esencial I livandos ( I cili gjendet gjithashtu në formulën e  Kremrave “ Sekretet e Natyrës”) ka veti anti-bakterial, anti-mykotike, anti-inflamatore dhe rrit qarkullimin e gjakut në fytyrë.
Këto veti të saj e bëjnë vajin e livandos të jetë efikas në trajtimin  e akneve, infeksioneve, ekzemave, psoriazës, shenjave të ngelura nga aknet, shërimin e plagëve dhe shenjave të saj, djegive të lehta të lëkurës etj.

Çlirues I dhembjeve:

Vaji esencial I livandos njihet si një kurues I shkëlqyer për trajtimin e dhembjeve të shkaktuara nga muskujt e tërhequr, reumatizma, dëmtimet e ligamenteve, dhimbjet e shpinës dhe mesit.

Apikimi I rregullt I masazhit me vajrat esencial ndihmon gjithashtu dhe në çlirimin e dhimbjeve të kyçeve.

Në një studim të kryer mbi dhimbjet pas operacionit u pa se kombinimi I avujve të vajit esencial të livandos me oksigjenin dha një ulje sinjikative krahasuar me ata që morën vetëm oksigjen pas ndërhyrjes kirurgjikale.

  • Veshka:

Vaji esencial I livandos është I mirë gjithashtu për trajtimin e çrregullimeve urinare për shak të efekteve që ka për stimulimin e prodhimit të urinës.

Për më shumë ai ndihmon në balancimin hormonal dhe në reduktimn e cistiteve ose inflamimin e fshikëzës urinare.
Gjithashtu redukton dhimbjet e shkaktuara nga këto ose probleme të tjera.

  • Çregullimet respiratore:

Vaji I Livandos përdoret gjerësisht për trajtimin e shumë problemeve shëndetësore si , infeksioni i fytit, kollën, të ftohtit, astmën, sinozitin, bronshitin, kollën e thatë, laringitin dhe tonsilitin.

Ai përdoret në formën e avullit ose me anë të aplikimit në lëkurë në pjesën e qafës, kraharorit dhe shpatullave.

Vaji esencial I livandos ndihmon në largimin e sekrecioneve të prodhuara nga rrugët respiratore dhe me vetinë e saj anti-bakteriale lufton infeksionet që ndodhen në traktin respirator.

  • Flokët:

Vaji esencial I Livandos ka veprim mbi largimin e morrave .
Gjithashtu vaji esencial I livandos përdoret për trajtimin e rënies së flokëve, veçanërisht nga ata që vuajnë nga alopecia, një sëmundje autoimmune ku organizmi pengon formimin e folikulave të flokut.

Në një studim Skocez u raportua se më shumë se 40% e pacientëve që vuanin nga alopecia, nga përdorimi I rregullt I vajit esencial të livandos në skalp patën një rritje të flokëve.
Në shumë raste vaji I livandos rekomandohet të përdoret për të parandaluar rënien tipike të flokëve tek meshkujt.

  • Kanceri:

Në disa studime që janë bërë tek minjtë është parë se vaji esencial I livandos në kombinim me vajrat e tjerë esencial kishin aftësi parandaluese në kancerin e gjirit.
Pavarësisht domosdoshmërisë për tu kryer studime tek njerëzit, shihet veprimi I tij anti-kancerogjen.

  • Qarkullimi I gjakut:

Vaji esencial I Livandos ka veprim të mirë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut.Ai ul tensionin e gjakut. Veprimi I tij arrihet nga ndikimi I inhalimit të aromës së livandos mbi sistemin nervor.
Tek të sëmurët diabetik  nëpërmjet nuhatjes së vajit esencial kemi uljen e risqeve serioze të qarkullimit të ulët të gjakut të cilat mund të çojnë deri në komplikacione vdekjeprurëse.

  • Tretja:

Livandua është gjerësisht I përdorshëm për tretjen e ushqimit sepse rrit lëvizshmërinë e ushqimit nëpër zorë.
Gjithashtu vaji esencial stimulon prodhimin e lëngut gastrik dhe bilës duke ndihmuar kështu në trajtimin e problemeve me tretjen, dhimbjeve të stomakut, kolikat, flatulencën (prania e gazrave), të vjellurën dhe diarrenë.

  • Imuniteti:

Përdorimi I rregullt I vajit esencial të livandos ose lules së saj në formë çaji rrit rezistencën kundrejtë shumë sëemundjeve.

Me vetinë e saj anti-bakteriale dhe anti-virale livandua është një mbrojtëse shumë e mirë edhe kundrejt disa sëmundjeve të rralla sikurse Tuberkulozi, Tifoja, Defteria bazuar në disa studime të shekullit të 20.

Kujdes!
Sikurse shumë vajra të tjerë esencial edhe vaji esencial I livandos duhet shmangur gjatë shtatzënisë dhe gjidhënies.

Nuk duhet ta përdorin ata që shfaqin alergji ndaj livandos.

Tek disa njerëz mund të japi të përziera, të vjella ose dhimbje koke.

Mund të shkaktojë alergji tek personat me lëkurë të ndjeshme.

Pavarësisht përfitimeve të shumta shëndetësore përdorimi I vajit esencial i livandos është vetëm për përdorim të jashtëm ose me anë të nuhatjes.

Nuk duhet të merret nga goja pasi mund të japi komplikacione shëndetësore serioze me marrjen e frymëmarrjes, djegien e syve, të vjella, diarre etj.

Pavarësisht dobive shëndetesore mos e përdorni vajin esencial të livandos në ushqim.

Përgatiti: Farmaciste Msc.Eriona Xhaferaj

Vajra Esencial 100% te Paster dhe Organik

Kremi “Sekretet e Natyres” ju cliron nga Stresi