Boronica kundër kancerit

Ekspertët amerikanë kanë zbuluar se boronicat mund të jenë një parandalim i shkëlqyer kundër shfaqejes së kancerit të zorrës së trashë.

Vetitë antikanceroze të këtij fruti i atribuohen Pterostilbenit, një antioksidant i fuqishëm, i cili mbron organizmin duke lidhur radikalet e lira.

Studimi i realizuar në Rutgers University në SHBA tregoi se Pterostilbeni zvogëlon inflamacionin dhe intensitetin e ndarjes qelizore në zorrë, faktorët këta që predispozojnë për potenciale malinje në organizëm.

 

Sekretet e Natyrës,

Shëndeti juaj nën Përkëdhelinë e Natyrës …