Arra, Burimi i Inteligjencës

Arra është e pasur me yndyrna të pangopura, hekur, magnez, vitaminat A,B,C,E etj.
Prania e Omega 3 në sasi të larta e rendit Arrën të Parën nga 6 ushqimet që rrisin Inteligjencën.

Në një studim të kryer nga Universiteti i Perdue-s u pa se sasia e ulët e acideve yndyrore të Omega-3 tek fëmijët përbënte një risk të lartë për Hiperaktivitetin tek ata, Çregullime në të Mësuar dhe Probleme në Sjellje.

Dietologia Yemisi Olowookere nga Spitali Garki i Abujës shprehet se prania në sasi të konsiderueshme tek arra e komponentevë: Hekur, Magnez, Zink, Bakër, Mangan e bën atë një ushqim që forcon Sistemin Imunitar dhe parandalon Aneminë.
Kurse sasia e Vitaminës B1 tek Arra ndihmon në mirë funksionimin e zemrës dhe stabilizon sistemin nervor.

Për ju nëna: Tashmë blerja e arrave, çarja, ruajtja e tyre dhe mundimi që fëmija juaj ti hajë ato, nuk është më!
Firma Oneva jua lehtëson këtë dhe me Cilësinë e Saj të Prodhimit e sjell tek ju Vajin pa humbur asnjë vlerë të Arrës.
Oneva, Lider në Cilësinë e Prodhimit!

Për më shumë rreth vlerave të vajit të arrës lexoni në:
http://sekretetenatyres.com/dyqani/vajra-bimore/vaji-arres/

Përgatiti: Farmaciste Msc. Eriona Xhaferaj